Triggerpoint therapie | Schiedam

Andere therapievormen

Triggerpoint-Therapie

Triggerpoints zijn kleine verkrampingen in de spier die niet alleen pijn in de spier veroorzaken, maar ook in de nabijgelegen zenuwbanen en lichaamsdelen. Een triggerpoint geeft dus een uitstralende pijn. Een verkramping in een spier kan vanzelf ontspannen, een triggerpoint is veel hardnekkiger, gaat niet vanzelf over en moet echt behandeld worden.

Met behulp van een kortdurende massage behandel je een triggerpoint waarbij je de verharding als het ware leegdrukt en de doorbloeding weer op gang kan komen. Deze kortdurende massage pas je 7 á 8 maal toe op een dag. Als therapeut gebruik je je kennis om de triggerpoints op te sporen en laat je zien en voelen hoe je ze moet behandelen. Hierna instrueer je de patient hoe hij zichzelf kan behandelen.

Een Triggerpoint behandeling duurt ongeveer 3 kwartier en de kosten zijn €50,-

 

Shantala Babymassage

Shantala massage is een ontspanningsmassage voor baby’s, die onder andere tot doel heeft het contact tussen kind en ouder zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Het is een ritmische massage waarbij het strijken of kneden een aantal keren wordt herhaald voordat je op de volgende handgreep overgaat.

Het voordeel is dat de baby de tijd krijgt om te wennen en het herhalende karakter van de massage geeft een gevoel van veiligheid, immers de baby weet wat komen gaat.

De Shantala baby massage wordt in de praktijk gegeven waarbij de therapeut eerst de massage demonstreert bij de baby en de ouders vervolgens instrueert hoe ze de baby kunnen masseren.

Een shantala massage duurt ongeveer 3 kwartier en de kosten zijn €50,-