Skip to content

.

Haptonomie en Haptotherapie | Schiedam

Nathalia Liem

Mijn oorspronkelijke beroep is fysiotherapeute. Al tijdens mijn stage periode ontdekte ik dat veel klachten niet zuiver van lichamelijke aard waren. De tools die ik aangereikt kreeg in de fysiotherapie waren voor mij ontoereikend. Dit zette mij in beweging om op zoek te gaan naar een therapie vorm waarin een mens in zijn totaliteit wordt aangesproken. In 1983 ben ik met de basisopleiding Haptonomie aan de Academie voor Haptonomie in Doorn gestart.Deze mensgerichte benadering was precies wat ik zocht en wat voor mij klopte. Aan het Instituut voor Toegepaste Haptonomie in Berg en Dal heb ik de opleiding tot haptotherapeut gedaan. Daarna ben ik de opleiding tot haptonomische zwangerschapsbegeleider aan de Academie voor Haptonomie in Doorn gaan volgen.

Inmiddels zit ik meer dan 30 jaar in het vak en ik voel nog steeds dat destijds de keuze om Haptotherapeut te worden, de juiste was. Het is een prachtig vak, nog dagelijks kan ik zien en ervaren hoe helend de affectieve aanraking is. Ik ben een mensen mens en ik geloof in de vermogens van de mens om zichzelf te helen en het is een voorrecht om daar een bijdrage aan te mogen leveren en getuige van te zijn.

Nathalia Liam | GZ Haptotherapeut | Schiedam

Erkend Haptotherapeut

 
Ik ben aangesloten bij de Vereniging van Haptotherapeuten VVH onder registratienummer 121 A en ben opgenomen in het Register van GZ-HaptotherapeutenLeden van deze beroepsvereniging zijn verplicht hun vak te onderhouden middels nascholingen en intervisie.
Ook dienen wij ons te houden aan de beroepscode GZ Haptotherapeut
 
Buiten het werken in de praktijk geef ik ook wekelijks Biodanza. Dansen en bewegen op muziek met als doel weer levend en voelend in de wereld te staan. biodanzametnathalia.nl
 
Soms is haptotherapie niet genoeg en is er op een ander vlak ondersteuning nodig. Dan verwijs ik u graag naar mensen waar ik vertrouwen in heb:

Klachtenprocedure

 

Als u niet tevreden bent over de wijze waarop ik, tijdens de behandelingen haptotherapie, met u omga, wil ik u vragen de volgende richtlijnen te volgen: